У Франції схвалений закон про заборону захисту життя в Інтернеті
  • Пон, 05/12/2016 - 14:46

Національні збори Франції схвалили в першому читанні законопроект, згідно з яким до вже існуючої тимчасової заборони «чинити перешкоди перериванню вагітності» додане поняття «цифрових перешкод». По суті, ця реформа, яка очікує схвалення Сенату і проводиться за ініціативою соціалістів, має на меті заборонити інтернет-сайти різних асоціацій захисту життя.

Рік тому у Франції вже був прийнятий закон, який усунув обов'язковий тиждень, що надається жінкам, які вирішили зробити аборт, як шанс переглянути це рішення. Новий закон заснований на ідеї, що жінка ні перед ким не зобов'язана звітувати. Тим самим було усунуто осіб, з якими жінка могла поговорити перш ніж зробити остаточний крок. Тепер же буде ліквідовано і присутність в Інтернеті тих, хто готовий вислухати жінок і, якщо вони цього бажають, дати їм пораду в такій драматичній ситуації. Цікаво, що у Франції ніхто з тих, хто традиційно захищають свободу слова в Інтернеті, не підняв свій голос проти законопроекту.

Католицька Церква у Франції звернулася з листом до президента Олланда, однак лист залишився без відповіді. Голова Єпископської конференції Франції Його Преосвященство Жорж Понтьє стверджує, що у французькому суспільстві відбувається знищення антропологічних концепцій, і перш за все поваги до гідності людини. Ніхто більше не має права захистити найслабшу істоту - дитину, життя якої тільки починається.

Католицькі єпископи вважають, що новий закон загрожує самому принципу демократії, оскільки жорстко обмежується свобода слова в Інтернеті, причому мова йде про слово на захист людського життя. Подібна заборона «неприпустима в лоні нашого суспільства», заявляють католицькі єпископи Франції.