У Франції вбивають 96% дітей з синдромом Дауна
  • Пон, 11/01/2016 - 16:36

96% дітей з синдромом Дауна вбили після виявлення цього захворювання пренатальною діагностикою – розповідає Тьєррі де ла Вілледжегу, генеральний директор Фонду імені професора Жерома Лежена, відомого генетика, який відкрив синдром Дауна.

Директор Фонду Лежена додає, що захист осіб, що мають синдром Дауна, є невідкладною справою із життєво важливим значенням. Він пояснює, що люди з цим типом неповносправності добре інтегруються в суспільстві, здатні працювати і розвивати свою людськість. Хоча їхні інтелектуальні можливості є дещо знижені,  їхній  емоційний розвиток і здатність співпереживати дуже сильні, завдяки чому вони реалізуються в міжособистісних взаєминах. «Загалом їх характеризує вразливість серця, простота і довіра», – говорить він.

Тьєррі де ла Вілледжегу в інтерв'ю порталу Алетейя повідомляє, що фонд, який він очолює, створений 1996 року, за рік після смерті професора Лежена, піклується про 8 тис. пацієнтів, з яких 80% мають синдром Дауна. Їм допомагає міждисциплінарна медична команда, що складається з приблизно 20 професіоналів високого класу. Фонд не отримує допомоги від держави, 100% фінансування надають доброчинці, як правило, це французькі католики.

На запитання, як він бачить майбутнє людей з синдромом Дауна, Вілледжегу відповів, що боротьба за їхні життя, яку провадить Фонд, завжди буде актуальною. І це тому, що в сучасних суспільствах є «щораз більше людей, які хочуть убивати людей слабких, неповносправних». Він додає, що «варто діяти, щоб захистити життя найуразливіших, коли ж ми капітулюємо, то спочатку ліквідують найслабших, а потім нас усіх».