У Франції відреклися відповідальності за ембріони
  • Чтв, 18/07/2013 - 14:15

Суспільство зреклося відповідальності за людський ембріон. На практиці його віддають у повне розпорядження вчених – так єпископ П’єр д’Орлеанс, відповідальний за біоетичні питання,  охарактеризував вчорашнє голосування у французькому парламенті, в результаті якого дозволили проводити експерименти над людськими ембріонами.

Єпископ підкреслив, що Церква повністю підтримує розвиток науки, але на теперішньому етапі експерименти над ембріональними стовбуровими клітинами є суперечливими не лише з етичної, але і з наукової точки зору. Вони не приносять очікуваних результатів, а їх перспективи набагато гірші, ніж у випадку використання клітин, які беруть від самого пацієнта – наголошує представник французького єпископату.

Єпископ наголосив також на тому, що прийняте рішення продиктоване виключно політичними інтересами, воно не відповідає інтересам суспільства, не було проведено відповідного публічного обговорення. Ембріон є кимось, хто поділяє нашу людськість і кожен парламентар теж колись таким був. На думку представника Церкви, поведінка політиків не співмірна вазі питання.   

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va