У Франківську сотні містян взяли участь у молебні та віче з нагоди 25-ї річниці незалежності України
  • Чтв, 25/08/2016 - 10:35

24 серпня на Вічевому майдані Івано-Франківська відбувся молебень за Україну та віче з нагоди 25-річниці незалежності України.

Єпископ-помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат (Мощич) та настоятелі традиційних церков привітали містян зі святом та відслужили полебінь, опісля  хор виконав пісню "Боже великий, єдиний нам Україну храни", пише Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії з посиланням на Агенцію новин "Фіртка".

"Я хочу вас привітати зі святом української незалежності, святом перемоги наших предків і наших хлопців, які воюють зараз на Сході", - зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та запросив франківців відвідати оглядовий майданчик на міській Ратуші. Адже саме на Ратуші після проголошення незалежності вперше був вивішений український прапор.

До вітань також долучилися голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук та голова облради Олександр Сич. Вони відзначили, що 25 років українці вчаться жити у власній державі та пройшли важкий шлях переживши три революції.

Закінчилось віче хвилиною мовчання за загиблими героями України.