У Гарнізонному храмі презентували практичну брошуру про військове капеланство
  • Пон, 26/12/2016 - 20:55

Сьогодні, 26 грудня 2016 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) презентували практичну брошуру про військове капеланство "Бути поруч. Основи військового капеланства для військових та волонтерів".

Брошуру для капеланів представили її автори: полковник Руслан Коханчук - офіцер Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України та Тетяна Калениченко - соціолог релігії, журналіст Релігійно-інформаційної служби України. Також у заході взяли участь: о. Тарас Михальчук - капелан 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та душпастир Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла, о. Тарас Коцюба - військовий капелан, судовий вікарій Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, п. Тарас Антошевський - директор РІСУ, редактор україномовної версії, відповідальний редактор порталу "Релігійний туризм", а також представники Збройних сил України та Національної гвардії України.

Брошура «Бути поруч. Основи військового капеланства для військових і волонтерів», перш за все, розрахована на бійців та волонтерів, які нерідко зустрічаються з капеланами під час своєї служби. Однак часто питання місії капелана, його завдань та особливостей служби лишається невизначеним. Нове видання покликано не лише пояснити усі подробиці, а й містить важливі практичні сторінки – контакти відділів капеланства різних релігійних течій та свіжу статистику.