У Гарнізонному храмі прощатимуться із Героєм України - Олександром Ващуком
  • Суб, 27/08/2016 - 16:21

У понеділок, 29 серпня, о 10.00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (Львів, вул. Театральна, 11) відбудеться чин похорону та прощання за загиблим українським військовослужбовцем Олексієм Ващуком.
Об 11.30 год. похоронна процесія вирушить на Личаківське кладовище за маршрутом: вул. Театральна, 11 – пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – вул. Пекарська (Личаківський Цвинтар).

Додамо, що 26 серпня 2016 р, підтвердилась інформація, що ексгумоване тіло бійця похоронене у м. Старобільськ на кладовищі під номером 246, належить львів’янину Ващуку Олексію Олександровичу, військовослужбовцю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, який загинув 5.09.2014 у бою поблизу населеного пункту Цвітні Піски.

Довідка.
Олексій Ващук народився 22 травня 1980р. Він був військовослужбовцем 80-ї десантно-штурмової  бригади, яка вирушила на допомогу бійцям «Айдару». «Айдарівці» потрапила в ворожу засідку, прямуючи з району Металіста в район Щастя 5 вересня 2014 року. Біля селища Цвітні Піски колону з обох боків обстріляли зі стрілецької зброї, РПГ, БМП, танка. Наші військові завдали вогонь у відповідь. Частині хлопців вдалось прибути у Щастя. Тіла полеглих бійців українська сторона змогла забрати з поля бою 8 вересня 2014 року. Опізнати тіла можна було тільки за зразками ДНК. Після проведення експертизи ДНК було підтверджено, що один з загиблих –  Олексій Ващук. В нього залишились мати, батько, сестра та племінниця.