У Гарнізонному храмі стартувала благодійна акція "Святий Миколай для військових"
  • Суб, 25/11/2017 - 10:16

До 19 грудня військові капелани Львівської Архиєпахії УГКЦ за підтримки Фундації св. Миколая розпочали благодійну акцію “Святий Миколай для військових”.

Свято Миколая розпочинає цикл зимових свят і часто асоціюється у нас з подарунками та благодійністю. Ситуація, що склалася сьогодні у нашій країні, спонукає до ще більшого милосердя. Серед військових дане свято набуває особливого змісту: перебуваючи далеко від дому та рідних, хлопці приємно здивовані, що в армії теж трапляються чуда.

Цьогоріч до дня св. Миколая капелани плануюють відвідати з подарунками курсантів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, вихованців ліцею ім. Героїв Крут, солдатів строкової служби у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ та в кожному військовому містечку Яворівського полігону, бійців Національної гвардії України, солдат строкової служби 24-ої Окремої механізованої залізної бригади ім. Данила Галицького, солдат строкової служби Повітряних сил ЗСУ, солдат у військових частинах Львова. Також капелани подбають про те, щоб без подарунків не залишились діти, батьки яких загинули на східних теренах нашої Батьківщини, захищаючи її територіальну цілісність та незалежність.

Організація благодійного проекту "Святий Миколай для військових" передбачає закупівлю солодощів, мандарин, а також виготовлення іконок із зображенням святителя Миколая Чудотворця та молитвою до нього. 

Львів’яни та гості міста матимуть прекрасну можливість побути «агентами» Святого Миколая і своїми щирими проявами подарувати частинку доброти нашим хлопцям.

Підтримати спільний проект "Святий Миколай для військових" можна, склавши грошову пожертву у скриньку Фундації св. Миколая у:

  - Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11);

  - Студентському храмі Блаженного священномученика Олексія Зарицького (м. Львів, вул. Лукаша, 3а);

  - Студентському храмі Святого рівноапостольного князя Володимира Великого (м. Львів, вул. Природна, 8а);

  - Афганському храмі Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа (м. Львів, вул. Батуринська, 2).

Зазначимо, що Фундація св. Миколая проводить дану акцію вже третій рік поспіль. За цей час завдяки нашим спільним зусиллям тисячі військових відчули теплу атмосферу свята, ту величезну радість, піднесений настрій і чудеса, які приносить Святий Миколай. Хочемо подякувати усім, хто відгукнувся на заклик про допомогу для наших захисників у попередніх роках, а також і тим, які продовжують підтримувати військових протягом цілого року.

Довідка. Фундація св. Миколая – це відділ релігійної місії Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ. Головним завданням Фундації є через пропагування особи святого Миколая Чудотворця – великого доброчинця, який щодня у світі потребує добрих рук для продовження своєї місії, підтримувати проекти, які пов’язані із душпастирством (капеланським служінням) серед дітей-сиріт, військовослужбовців, студентів та в’язнів.