У Гарнізонному храмі урочисто відкрили відреставровані фрески
  • Птн, 15/12/2017 - 19:51

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ завершилася реставрація фресок Франциска Григорія Екштайна, що тривала з 2015 року за участі міжнародної команди спеціалістів Академії мистецтв Кракова та Львова.

Сьогодні, 15 грудня 2017 р., відбулася офіційна церемонія відкриття фресок склепіння вівтарної частини. Фрески були виконані 300 років. Вони – єдина робота цього маестро, що збереглася у Львові.

На фресках зображені 4 сторони світу, які представляють різні групи людей, що стоять довкола земної кулі. Ця алегористична ілюстрація є пов'язана із основним зображенням, виділеним в окрему раму «Святий Павло - Апостол Народів». Про це свідчить також надпис на латинській мові поруч з особою апостола, де говориться «Щоб ти ніс моє Ім'я перед народами та царями» (Діяння 9, 15).

Зараз відреставровано 360 квадратних метрів площі склепіння храму, вартість робіт склала 3 млн. гривень. Наступний етап реставрації запланований на 2018 рік.

Щира подяка реставраторам зі Львова та Кракова, а також усім меценатам та парафіянам храму, адже завдяки нашим спільним зусиллям можна знову побачити красу барокових картин та ефект ілюзіоністського малярства.