У головному храмі Львівської митрополії відсвяткували престольний празник
  • Срд, 07/05/2014 - 11:28

6 травня 2014 р. в Архикатедральному соборі Святого Юра відбулися урочистості з нагоди святкувань престольного празника.

Розпочалося торжество Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський. Разом з ним молились: Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, Преосвященний владика Тарас, Єпарх Стрийський, Преосвященний владика Михаїл, Єпарх Сокальський, духовенство Львівської митрополії, представники місцевої влади, численна парафіяльна спільнота та гості святкувань.

Під час Божественної Літургії владика Михаїл виголосив проповідь. Він підкреслив відвагу і ревність святого великомученика, побідоносця і чудотворця Юрія. Зокрема проповідник закликав взоруватись на великомученика, особливо у цей непростий для українського народу час. Архиєрей наголосив на ще одній важливій місії Юрія побідоносця ─ бути захисником для рідного краю. За словами єпископа, віряни мають, беручи за приклад великомученика Юрія, прохати Господа і Пресвяту Богородицю про заступництво і поміч.

Після завершення Божественної Літургії владика Ігор привітав усіх присутніх із цим світлим празником та уділив своє Архиєрейське благословення. Відтак на подвір’ї перед собором відбувся Чин великого водосвяття та окроплення вірних свяченою водою.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua