У Гондурасі четверо людей загинули в результаті нападу на церкву
  • Втр, 02/07/2013 - 17:00

У Гондурасі під час Літургії в церкві в Ла Комба, недалеко від міста Йоро, загинули чотири людини. 29 червня ввечері кілька озброєних нападників увірвалися в церкву, вбивши двох осіб. Третю жертву, що належала до тієї ж сім'ї, спочатку взяли в заручники, а пізніше також убили. Четвертою жертвою є один з нападників, який отримав важкі поранення.

Ця трагічна подія є частиною серії вбивств, які сталися в цій країні останніми днями. Тільки минулої неділі загинули семеро людей внаслідок зведення сімейних рахунків у Баджо Агуані, а шістьох вбили в столиці. Така статистика ставить Гондурас на провідне місце у світі. У середньому 2012 року на кожні 100 тисяч жителів там убивали 86 осіб. Це означає, що щодня вбивають 20 осіб  у цій центральноамериканській країні.

Церква вкотре закликала до припинення насильства. «Ми повинні сказати «ні» насильству і «так» життю та миру, «ні» безкарності, «так» справедливості, «ні» рабству, «так» свободі – закликав о. Карлос Рубіо зі столичної катедри Тегусігальпа. – Акти несправедливості треба подолати належним використанням справедливості, насильство – миром і цінностями, а великі диспропорції рівністю». О. Карлос Рубіо додав, що з корупцією в державних установах треба боротися чесністю і порядністю.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va