У Гошеві відбулися реколекції «Lectio Divina» для сестер різних згромаджень УГКЦ і РКЦ
  • Срд, 24/10/2018 - 16:07

14-22 жовтня 2018 року в Гошівському монастирі сестер Пресвятої родини відбулися реколекції «Lectio Divina» для сестер різних згромаджень УГКЦ і РКЦ.

Учасники реколекцій мали можливість вдивлятися у Слово Боже через Євангеліє Ісуса Христа від Марка під проводом о. Романа Жиравецького, ЧНІ, та від Матея під проводом о. Михайла Іваняка, ЧНІ. Духовні розмови допомагав провадити о. Сава Масник, студит. 

 

Відгуки учасниць реколекцій:

Щиро вдячні за чудово організовані реколекції, які стали глибоким духовним збагаченням для сестер різних згромаджень, як УГКЦ та РКЦ. Ми, учасники реколекцій дякуємо за духовну формацію, гарні умови побуту, тишу і мовчання. Молимося і очікуємо продовження таких реколекцій в майбутньому. Хай Господь благословить вашу працю і старання.

Завжди вірю, що реколекції – особливий час, спланований Богом, тому з яким серцем і думками я б не входила в них, намагаюся вслухатися і вдивлятися, що Господь мені приготував. Цього разу Господь показав мені простоту і близькість Слова у щоденному звичайному житті. Я наново почула запрошення Ісуса йти за Ним. Ісус прийшов до моєї Галилеї, увійшов у човен мого життя, моєї особистої історії, щоби покликати мене за собою, зробити мене своїм учнем. І хоч у мені живе багато страхів, невпевненості, сумнівів, я пережила близькість Ісуса, відчула Його любов до мене і прийняття мене такою, яка я є сьогодні, в цій конкретній хвилині. Ісус потребує мене і терпеливо вчить, виховує моє довір’я до Нього, поглиблює мою віру. Ісус мене визволяє з темряви і смутку, заохочує до нового життя, і використовує для цього всі середники –  щирість і простоту отця провідника, неймовірно теплі сонячні дні, смачну кухню сестер, чудесні краєвиди – все творило гармонію Слова, котре втілюється в моє сьогодні. І не маю боятися, бо я – таки учень, а Господь мене у всьому випереджує і перший приходить до Галилеї.

Дякую Богові за можливість цих ре колекцій, за отців Романа, Саву, Михайла, за їх вірність Слову і служіння Йому, за сестер Пресвятої Родини, котрі щедро прийняли нашу реколекційну групу й радо нам у всьому допомагали. Дякую усім настоятелям, котрі благословили нас на ці реколекції, та добродіям, завдяки яким ми не відчували нестачі тепла та їжі. І, дай Боже, нам всім зростати у Божій милості та ділитися нею взаємно.

Хочу поділитися кількома думками про реколекції «Lectio Divina» в Гошеві у сестер Пресвятої Родини. Найперше, дякую Богові за те, що мала можливість у тиші і молитві провести цих 8 днів. Особливо хочу подякувати Раді Вищих Настоятелів за організацію реколекцій та Сестрам Пресвятої Родини, які люб’язно прийняли реколектантів у своєму домі та подбали про «служіння Марти». Чудові краєвиди Гошева і сонячна погода сприяли кращому заглибленню в Боже Слово та допомагали пережити особливе єднання з Богом.

Такі реколекції є великим скарбом для нашої Церкви, сприяють духовному і психологічному розвитку монашества. Дуже важливою на таких реколекціях є тиша, в якій слухаємо Божий голос і до неї слід підходити якнайретельніше.

Хочу побажати собі і всім нам зростати в пізнанні Бога, щоб жити любов’ю!

с. Вінкентія Козак, ЗСПР