У Греції невідомі знесли хрест, щоб не ображати представників інших релігій
  • Втр, 16/10/2018 - 10:28

Невідомі «викорчували» хрест, який був встановлений за місяць до цього в Апелі (Греція).

Хрест звели приблизно на початку вересня цього року, а кілька днів по тому один з представників Неурядових організацій (НУО), що діють на Лесбосі, надіслав до мерії листа, в якому стверджувалося, що «хрест встановили невідомі, щоб нехтувати інші релігії», повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Зокрема, в заяві НУО «Співіснування» (Συνύπαρξη) говорилося: «На узбережжі в Апелі був встановлений великий хрест, з метою не допустити, щоб інші люди (очевидно, біженці та мігранти) прибували на острів. Цей акт є незаконним, а також спорудження виглядає непривабливо (нагадує могилу). Але особливо образливим для християнського символу, символу любові та жертовності, є нетерпимість до інших. Настійно вимагаємо прийняти дії щодо усунення свавілля. Очевидна недоречність присутності релігійного символу в місці купання і його перетворення на інструмент войовничих хрестоносців».

Ця заява викликала бурхливу реакцію місцевих жителів, які, природно, відчули, що їхнім релігійним переконанням завдано шкоди. Проте символ православ'я, хрест, знесли з місця, де його встановили.