У Грузії з'явився перший католицький контемплятивний монастир
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

Перший католицький контемплятивний монастир - тобто обитель, мешканці якої ведуть споглядальний спосіб життя - відкрився в Грузії. Він розташований у місті Ахалціхе поруч із відбудованим з руїн храмом Богоматері Вервиці. Сьогодні в ньому живуть чотири італійські бенедиктинки.

Апостольський адміністратор Кавказу для католиків латинського обряду єпископ Джузеппе Пазотто вважає, що присутність в Грузії клаузурних сестер (тобто відлюдниць, котрі проводять час у молитвах всередині своїх келій) сприяє прогресу у відносинах з Грузинською Патріархією, а також є свого роду вираженням подяки за збереження віри у час комуністичного переслідування.

"На мою думку, Католицька Церква в Грузії пережила комунізм завдяки вервиці, - каже італійський прелат. - Коли не стало священиків, люди молилися на вервиці. Коли я сюди приїхав, деякі віруючі навіть не знали, як проходить католицька Літургія - вони втратили майже все, але знали вервицю і молилися на ній. Будівництво монастиря було пов'язано для нас з багатьма надіями. Це дуже важливо, тому що монаше життя є точкою перетину з Православною Церквою. Я сподіваюся, що цей монастир стане місцем зустрічі з іншими монашими громадами".

Як зазначив єпископ Джузеппе Пазотто, католицька спільнота в Грузії налічує близько 50 тисяч віруючих. Майже 90% жителів країни сповідують православ'я.

За матеріалами portal-credo.ru