У Харкові презентували молитовник шрифтом Брайля
  • Птн, 11/10/2019 - 14:20

10 жовтня у приміщенні філії харківської бібліотеки №22 з благословення Преосвященного Владики Василія Екзарха Харківського, стараннями Катехитичної комісії Харківського Екзархату та за допомогою Володимира Носкова, журналіста першого каналу українського радіо відбулася презентація молитовника шрифтом Брайля. У презентаці також взяли участь Високопреосвященний Владика Ігор Архиєпископ Полтавсько-Харківський Української Автокефальної Православної Церкви та о. Андрій Стадницький – голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви.

“Ідею видати молитовник з катехизмовою частиною для незрячих висував в свій час глава УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар. Останні десять років він практично не бачив, тому добре розумів важливість надати потребуючим таку літературу” – розповів Екзарх Харківський.

Отець Андрій розповів про «Тривимірний» молитовник, його ідею та задум. Окрім друку молитовника шрифтом Брайля, Катехитична комісія Києво-Галицького Верховного Архиєпископства видала такий же молитовник зі збільшеним кеглем для слабобачучих осіб, а також було здійснено на «Воскресіння. Живе радіо» запис аудіомолитовника.

Про важливість духовної літератури у житті людей з порушенням зору поділився Високопреосвященний Владика Ігор, який також подякував Українській Греко-Католицької Церкві за це чудове видання.

Півтори тисячі молитовників, надрукованих рельєфно-крапковим шрифтом були виданні в Києві для безкоштовного розповсюдження незрячим людям по всій Україні. Видання вийшло з благословення Синоду Єпископів УГКЦ та стараннями Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства.

Привезені до Харкова молитовники передали бібліотеці №17 ім. Гіршмана, що спеціалізується на книжках для незрячих осіб, охочим незрячим учням спеціальної школи ім. Короленка, громадським організаціям, які опікуються проблемами людей із порушеннями зору і присутнім незрячим гостям.

Всі, хто бажає отримати його безкоштовно в Харкові, можуть звертатися до храму святого Миколая Чудотворця УГКЦ на Салтівці (вул. Гвардійців Широнінців, навпоти будинку №11)

В аудіоформаті молитовник можна послухати та завантажити за цим посиланням.