У Харкові відбулася конференція християнських спільнот
  • Пон, 18/05/2015 - 13:39

16 травня у Харкові пройшла конференція християнських спільнот «Домашні християнські спільноти як шлях до воцерковлення, підтримки та поглиблення духовного життя» під головуванням владики Василія (Тучапця).

На початку у храмі св. Миколая було відслужено Архиєрейську Літургію, яку очолив Екзарх Харківський у співслужінні зі священиками екзархату. Опісля були виступи доповідачів  з Харкова, Львова, Кам‘янця Подільського, які ділились досвідом спільнотного життя. Наприкінці конференції перед присутніми виступили о.Онуфрій Репецький, ЧСВВ та о.Максим Кролевський. Отець Онуфрій коротко розповів про історію створення домашніх християнських спільнот, окресливши етапи їх розвитку та перспективу. Священик поділився досвідом праці у біблійних гуртках, сказав, що такі спільноти виховують активних християн, які ходять до Церкви і беруть активну участь у житті парафії. Опісля отець Максим розкрив перед спільнотами напрями Стратегії розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», зазначивши, що катехизація, євангелізація є пріоритетними завданнями нашої Церкви. Щодо біблійних гуртків, то важливим є те, щоб вони засновувалися при парафії і з благословення священика чи єпископа.

На завершення владика  Василіій  сказав про особливість розвитку церковного життя на сході України, де за часів радянської влади традиція церковного виховання була майже перервана, і де християнські спільноти відіграють роль катихетичних центрів, через які відбувається навернення людей до віри і повернення їх в лоно Христової Церкви. Також Владика благословив присутніх священнослужителів та мирян на більш тісну співпрацю в поширенні Слова Божого і в наверненні людей до Бога.