У Харкові завершився Тиждень молінь за єдність християн
  • Втр, 26/01/2016 - 12:16

24 січня екуменічним молебнем у храмі св. Миколая Чудотворця УГКЦ завершився Тиждень молінь за єдність християн. Упродовж тижня Архиєреї п’яти конфесій, духовенство та вірні збиралися у різних храмах Харкова на спільні молитви.

Молебень у храмі св. Миколая очолили преосвященний владика Василій (Тучапець) та високопреосвященний владика Ігор (Ісіченко), Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ, у співслужінні з духовенством РКЦ, ВАЦ, УПЦ (КП). Завершальний молебень також був подякою Богові за можливість зустрічатися і спільно молитися.

Варто додати, що у храмі св. Миколая були присутні монахині зі Львова (Згромадження св. Йосифа ОПДМ) – с. Юлія Курнат та с. Олімпія Федун, які приїхали до своїх співсестер с. Неоніли та с. Григорії, які служать у Харкові.

Слово проповіді до присутніх виголосив владика Ігор, який зазначив, що покликання християнина – «іти слідами Христа, що ведуть нас до спасіння». «В цей тиждень попри всі труднощі, складні погодні умови, ми завершили цей нелегкий шлях, і зараз нам радісно, бо молитва нас об’єднала, спілкування нас зблизило», – додав Архиєрей».

Наприкінці Екзарх Харківський владика Василій подякував усім, хто долучився до екуменічних молитов та запросив гостей на дружню розмову за чаєм.