У Херсоні завершився семінар пенітенціарного душпастирства для духовенства і волонтерів
  • Втр, 03/10/2017 - 09:25

У Херсоні в монастирі Св. Володимира Чину Св. Василія Великого 29-30 вересня 2017 року проходив семінар для духовенства і мирян про соціум, проблему кримінального правосуддя і післанництво Церкви у в'язничному служінні. З благословення владики Михаїла Бубнія, Екзарха Одеського, його зорганізував Відділ Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

Програма семінару включала наступні теми:

"Характеристика пенітенціарної системи України."
"Сучасна структура в'язничного душпастирства УГКЦ. Середники душпастирства".
"Обставини попереднього ув'язнення".
 "Від вироку до звільнення".
 "Категорії пенітенціарних установ та характеристика груп,  що потребують опіки.  Післяпенітенціарна опіка". 
"Сфери душпастирського служіння".

У заході взяли участь 24 особи: отці Василіани, священики Херсонського деканату Одеської Екзархії, вірні Української Греко-Католицької Церкви. Метою семінару було покращити цілісне розуміння пенітенціарної ідеї та підсилити мотивацію духовенства і вірян для розвитку ефективної допомоги капеланам у здійсненні їхнього служіння.

Бути поряд з людьми, що знаходяться по той бік в’язничної брами, означає наслідувати Христа у відношенні до кожного із нас. Адже людина щодо гріха - злочинець, він має шанс отримати від Нього прощення, милосердя, зцілення та підтримку. Завдяки Христові вірний досвідчує ці дари через шлях покаяння та внутрішніх змін на краще. Безумовно, що цього всього потребує людина, яка перебуває у місці позбавлення волі.