У християнському районі Шад-Баг в Лахорі група мусульман учинила побоїще
  • Суб, 03/08/2013 - 23:01

У Пакистані знову стався погром християн. У християнському районі Шад-Баг в Лахорі група мусульман за допомогою насильства вирішила змусити місцевих жителів платити додаткові гроші за телевізійний кабель.

Згідно Pakistan Christian Post, оператор кабельного телебачення мусульманин Фейсал Батт, що має кримінальне минуле і відомий своїм негативним ставленням до християн, примушував їх вносити додаткову плату за послуги. Відомо, що місяць тому Батт побив місцеву християнку і її дітей, намагаючись вибити у неї додаткову оплату за кабель.

28 липня один із співробітників Батта збирав гроші за послуги з християн в Шад-Баге. Місцевий християн по імені Бабу Юніс, частину будинку якого оператор орендував для власних потреб, відмовився платити за послуги, оскільки користування його житлоплощею мусульманин йому не оплачував. Співробітник Батта почав бити Юніса, на допомогу якому зібралися інші християни. Ще через годину мусульманин повернувся в компанії більше 30 озброєних побратимів, які влаштували погром в Шад-Баге. Вони стріляли по будинках християн і закидали їх камінням. Кілька людей отримали поранення. Пошкоджена також будівля місцевої католицької церкви.

Постраждалі, які виступили під захистом неурядової організації CLAAS, подали до суду на Фейсала Батта. Винний заарештований. Решта учасників погрому втекли і перебувають у розшуку.

За матеріалами www.sedmitza.ru