У Єгипті мусульмани намагались вбити коптського єпископа
  • Втр, 01/10/2013 - 17:12

На коптського єпископа була проведена спроба вбивства під час поїздки, яку він здійснив, щоб втішити родину жертви ісламістів. Після того, як автомобіль єпископа міста Мінья Анби Макаріоса потрапив під обстріл, він і його супутники заховалися в будинку коптської сім'ї неподалік від місця, де стався інцидент, в місті ель-Саріо в Абу-Куоркасі. Тим не менше, бандити продовжували обстрілювати єпископа в будинку, де він переховувався, впродовж майже півтора години, після чого прибули представники поліції, і злочинці розбіглися.

Ассирійське Міжнародне агентство новин повідомило, що місцеві мусульмани були обурені приїздом єпископа, оскільки думали, що його візит пов'язаний з наміром знову відкрити місцеву коптську церкву, яка є закритою вже впродовж десятиліття.

«Іншими словами, мусульмани були в гніві через присутність церкви в селі, а поліція не хоче проблем з ними, тому копти повинні обходитися без молитов тільки тому, що це потрібно для того, щоб заспокоїти мусульман», - сказав представник місцевої коптської спільноти Марк Ебейд.

Християни в провінції Мінья постраждали більше, ніж їх побратими в інших регіонах Єгипту, після вигнання колишнього президента Морсі . Більше 20 церков було розграбовано і спалено.

«Брати-Мусульмани» виступили з погрозами вбивства проти багатьох коптських громадських і релігійних діячів, включаючи коптського Папу Тавадроса II.

За матеріалами sedmitza.ru