У Єгипті перед Різдвом посилили охорону християнських церков
  • Чтв, 21/12/2017 - 22:40

Влада Єгипту вживає підвищених заходів безпеки перед різдвяними святами в країні, побоюючись нових терористичних атак проти місцевих християнських громад. Згідно з розпорядженням МВС АРЄ від 20 грудня, захист церков і місць скупчення християн здійснюватимуть 230 тисяч співробітників сил внутрішньої безпеки, передає eadaily.com з посиланням на телеканал Al Arabiya.

Під посилену охорону буде взято 2626 церков і молитовних будинків по всій території найбільшої арабської республіки, включаючи 1326 православних, 1200 протестантських і 200 католицьких храмів та інших релігійних об'єктів.

Нагадаємо, в цьому році Єгипет спіткала серія великих терактів, включаючи напади на громаду християн-коптів країни. В АРЄ діє режим надзвичайного стану, введений в квітні після подвійного теракту в церквах коптів в містах Александрія і Танта. Жертвами вибухів терористів-смертників 9 квітня, в день Вербної (Пальмової) неділі, стали 45 осіб. У грудні 2016 року підчас нападу на церкву коптів в єгипетській столиці загинули 29 людей.

Відповідальність за атаки на коптів Єгипту взяло на себе пов'язане із терористичною організацією ІДІЛ угруповання «Велайят Синай».

Коптська православна церква є найбільшою християнською спільнотою Єгипту (становить близько 10% від 90-мільйонного населення АРЄ) і всього Близького Сходу