У Єгипті почастішали випадки викрадення дітей коптів-християн
  • Срд, 05/06/2013 - 20:25

У Єгипті останнім часом зросла кількість нападів і викрадень дітей коптів. За інформацією Raymond Ibrahim, минулого тижня викрали, з метою отримання викупу, 6-річного хлопчика-копта на ім'я Кирило Юсуф Саад. Його викрадач Ахмед Абдель Монейм Абдель-Салам, отримавши за нього 30 тис. фунтів, все одно вбив дитину. Хлопчика знайшли в каналізації будинку Абдель-Салама.

 

Тижнем раніше 10-річного Самеха Джорджа, що прислуговував у коптськійї церкві св. мч. Абдула-Масіха в Міньє, викрали «невідомі особи», він прямував до храму. Його батьки повідомили, що злочинці вимагали викуп у 250 тис. фунтів.

 

Приблизно за місяць до останнього інциденту 4 чоловіків викрали 12-річного Абануба Ашрафа, який стояв перед церквою св. Павла в Шубра аль-Хайма. Через деякий час вони зажадали у сім'ї величезну суму грошей.

 

Головною метою викрадення дітей є викуп. Однак, на думку фахівця в галузі арабської мови та культури Раймонда Ібрагіма, той факт, що дітей викрадають з території коптських парафій, ще раз нагадує про те, що деякі мусульманські богослови вважають відвідування християнської церкви більш тяжким злочином, ніж похід в бар або бордель.

 

Дівчата-християнки в Єгипті перебувають у ще більш небезпечному становищі. Викрадення дівчини супроводжується, як правило, примусом до відмови від християнства, прийняттям ісламу і заміжжям за мусульманином. Інциденти часто супроводжуються актами насильства, включаючи згвалтування, побої та інші форми фізичного і психологічного насильства. Згідно зі статистикою Р. Ібрагіма, за останні роки в Єгипті викрали близько 550 дівчат з коптських сімей.

 

Безпрецедентні напади на коптські святині, кодифікація законодавчих заходів, що сприяють порушенню прав меншин, викрадення дітей і жінок є ще одним показником швидкої ісламізації Єгипту.

 

Згідно з останньою доповіддю ANHRI, Єгипет займає 3 місце серед арабських країн за кількістю інцидентів, пов'язаних з порушенням прав людини в 2012 р. Звинувачення в «богохульстві» та образі президента Мохаммеда Мурсі визнали найбільш поширеними випадками порушеннями свободи слова в Єгипті.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru