У єпархії святого Йосафата в Пармі (США) відбулися священичі дні
  • Чтв, 26/04/2018 - 12:15

Духовенство єпархії святого Йосафата в Пармі УГКЦ взяло участь у щорічних священичих днях, які проходили 24-26 квітня 2018 року в реколекційному домі «Лойола» в м. Клінтон, штат Огайо (США).

Священичі дні, які проходили під проводом владики Богдана (Данила), Єпарха Пармського, та в яких взяли участь священики, які душпастирюють в єпархії, яка простягається від штату Огайо до штату Флорида, складалися з декількох частин. В перший день зібрання владика Богдан представив духовенству статистику єпархії станом на 2017 рік, як також мав презентацію щодо пасторального планування на 2018 рік. День закінчився зібранням Пресвітерської ради, в ході якої архиєрей та члени ради обговорили деякі важливі справи в єпархії, після чого був відслужений Дев’ятий час в каплиці реколекційного дому.

На другий день конференції, в додаток до участі в Архиєрейській Божественній Літургії та деяких інших богослужіннях, духовенство також взяло участь у дискусіях щодо місіології та євангелізації в єпархії. Владика Богдан розпочав зібрання, подякувавши всім священикам за їхнє віддане та вірне служіння в єпархії. Увага учасників конференції була зосереджена на баченні та душпастирських рекомендаціях щодо євангелізації та місії в єпархії св. Йосафата. Підхід до місії та євангелізації був зосереджений на ідеї зростання Церкви однією місією на раз, як також на переході – метаморфозі – від Церкви, існування якої просто підтримується, до Церкви, яка живе місійним духом. Крім владики Богдана, доповідачами щодо місійних та євангелізаційних справ в єпархії були о. Олександр Врубліцький, о. Марко Шуі, о. Джейсон Шарон та о. Йосиф Матлак. Присутні рівно ж обговорили тему Слова Божого та катехизації в єпархії, яку представили духовенству сестра Анна Ляшок, ЧСВВ, та сестра Ольга Фарина, ЧСВВ.

В останній день зібрання, після богослужіння Першого часу та сніданку, духовенство послухало презентації на різні теми, представлені митрофорним протоієреєм Стефаном Паливодою, єпархіальним канцлером, економом та парохом Церкви святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Лорейн (штат Огайо); отцем Любомиром Жибаком, головою Єпархіального відділу праці з дітьми та молоддю, головою Єпархіального відділу захисту дітей та молоді та парохом Церкви Пресвятої Тройці УГКЦ м. Янгстаун та Церкви святої Анни УГКЦ в м. Остинтаун (штат Огайо); отцем Всеволодом Шевчуком, головою Єпархіального відділу з питань покликань, помічником єпархіального економа та парохом Церкви Святого Духа УГКЦ м. Акрон (штат Огайо); о. Володимиром Грицюком, братом Дейлом Шевчиком, БСД, та братом Давидом Робертом, БСД, які є членами Єпархіального відділу щодо справ родини; та паном Джоном Курі, керівником Єпархіального відділу управління ресурсами.

Цьогорічні священичі дні завершилися Божественною Літургією українською мовою, яку очолив митрофорний протоієрей Андрій Гановський, парох Церкви свв. Апостолів Петра і Павла в м. Клівленді (штат Огайо) у співслужінні з присутнім духовенством.