У Єрусалимі відбулася інтронізація Патріарха Вірменської Апостольської Церкви
  • Чтв, 06/06/2013 - 20:25

Новий патріарх Вірменської Апостольської церкви в Єрусалимі Нурхан Манукян офіційно розпочав своє служіння. Інтронізація відбулася 4 червня у Патріаршому соборі св. Якова, повідомляє Радіо Ватикану.

 

Урочиста інтронізаційна літургія 97-го Вірменського Патріарха Єрусалиму розпочалася з молитви у бічній каплиці катедри, де за традицією вшановують місце страти св. Якова, першого єпископа міста. Новому главі Вірмен Святої Землі та Йорданії передав спеціальне благословення Верховний Патріарх Вірменської Апостольської Церкви Гарегін II.

 

Під час церемонії інтронізації Патріарха Нурхан Манукян отримав посох, який символізує прийняття пастирського служіння, і возсів на єпископському троні, званому троном св. Якова. В літургії взяли участь єрархи Церков-сестер, представники влади Палестинської автономії та Ізраїлю, а також члени дипломатичного корпусу.

 

У своєму зверненні до присутніх Патріарх Нурхан ввірив своє служіння Богові через заступництво Святого Якова. Подякувавши за слова екуменічного братства, він  наголосив, що метою його служіння "буде побудова єдності та сприяння діалогу у справі миру і справедливості."

 

Юрисдикція Вірменського патріархату охоплює спільноти в Ізраїлі, Палестинській автономії та Йорданії. Патріарх Нурхан є главою близько 10 тисяч віруючих Вірменської Церкви, з яких дві тисячі живуть на Святій Землі.

 

Вірмени  разом із греко-православним патріархатом і францисканцями з Кустодії Святої Землі, що представляють Католицьку Церкву, опікуються гротом Різдва у Вифлеємі та базилікою Воскресіння Христового в Єрусалимі. Разом із православною спільнотою вони також є хранителями Могили Діви Марії в долині Кедрон біля Гетсиманського гроту.
При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів гіперпосилання на "КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ" обов'язкове.