У Євпаторії провели збори духовенства Кримського екзархату
  • Срд, 26/10/2016 - 11:17

25 жовтня 2016 року в м. Євпаторія відбулися збори духовенства Кримського екзархату.

На збори прибули всі священики, які на сьогоднішній день служать в Криму.

Збори розпочалися зі спільної молитви, яку очолив декан Кримський, настоятель Святопокровського храму міста Євпаторія протоієрей Богдан Костецький.

У своєму слові отець Богдан передав усім присутнім вітання та архиєрейське благословення адміністратора Кримського владики Михаїла (Бубнія). Висловлюючи вдячність усім отцям за нелегке служіння в Криму, священик наголосив, що «наше завдання як пастирів – захищати і підтримувати свою паству, згуртовувати її і вести до спасіння, особливо тепер, у непрості часи випробовувань». «Час вашого служіння на цій Кримській землі є дуже успішним і його ви провели у невтомній праці, з повною самовіддачею і великими здобутками. Глибока віра, працьовитість і жертовність - це ті головні риси, якими Господь наділив вас, дорогі отці ієромонахи, і які є головною рушійною силою у вашому житті. Щиро дякую, що у потрібний час, ви допомагаєте духовно окормлювати наших вірних тут в Криму», - сказав отець Богдан.

Після завершення спільної молитви отець-декан ознайомив душпастирів з проектною документацією будівництва храмів на Кримському півострові та розповів, що потрібно робити, щоб могти продовжувати та завершити будову уже розпочатих церков у Севастополі та Євпаторії. Отець Григорій Палига, ЧНІ, закликав молитися за швидке вирішення проблеми з постійними священнослужителями для міст Сімферополя та Керчі.

Молитвою та закликом до миру, любові і братерської єдності закінчилися екзархальні збори в Криму.