У Європі почастішали випадки утисків християн і вандалізму
  • Втр, 10/06/2014 - 00:56

Про це заявила у Відні організація, яка спостерігає за проявами нетерпимості та дискримінації по відношенню до християн у Європі.

Звіт інформує про «величезне» зростання проявів вандалізму по відношенню до християнських місць культу в Європі за останній рік.

У 2013 році було 133 відомих випадків вандалізму і 241 випадок нетерпимості проти християн.

Серед прикладів осквернення - церква в Дурені, Німеччина, де пошкодження були настільки сильні, що вона була визнана непридатною для проведення богослужінь.

Священик церкви Santa Chantal в Діджоне був шокований, коли виявив екскременти за вівтарем і осквернену молитовну книгу. Осквернення призвело до того, що священик більше не міг в той день тримати церкву відкритою.

В Італії на дверях церкви в Урбіно Дуомо були намальовані перевернуті хрести і цифра "666", а в Вігасіо дві дівиці намалювали усміхненого диявола і напис «ненавидить Ватикан».

Звіт також перераховує численні випадки підпалів, крадіжок і пошкоджень церковної власності.

Християни проти абортів і священики з традиційними поглядами на сексуальність зазнавали нападів протягом минулого року.

У Бельгії літня жінка померла в лікарні через 10 днів після отримання серйозних травм голови при нападі на церкву Saint-Remacle в Marche-en-Famenne.

Соціальні ЗМІ стали «новим майданчиком нетерпимості» проти християн, а також ростуть побоювання щодо інших обмежень свободи слова, свободи зборів і батьківських прав в сексуальній освіті.

Також у звіті згадуються справи співробітниці Британських авіаліній Наді Евейди, медсестри Шірлі Чаплін, консультанта-психолога Гері МакФарлейна та реєстратора Ліліан Ладіл, які зіткнулися з проблемами на робочому місці в зв'язку зі своїми християнськими переконаннями.

Др. Гудрін Куглер, директор організації, сказав: «Збільшення секулярності суспільства в Європі залишає все менше і менше простору для християнства.

Деякі уряди і представники громадянського суспільства прагнуть до виключення замість прийняття.

Численні випадки нетерпимості по відношенню до християн стають нам відомими. Вивчаючи, документуючи і публікуючи ці випадки, ми сподіваємося інформувати суспільство, так як це є першим кроком до виправлення».