У Каліфорнії школярам дозволили обирати собі стать
  • Срд, 14/08/2013 - 16:32

У Каліфорнії школярам з 1 січня офіційно буде дозволено вибирати роздягальні та туалети на свій розсуд. Як передає CNN, закон такого роду прийнятий на рівні штату вперше.

У понеділок, 12 серпня, закон підписав губернатор штату Джеррі Браун. Його дія поширюється як на школярів, так і на дітей, що навчаються у дитячих садках, зазначає BBC News.

На практиці закон означає, що з 2014 року в усіх навчальних закладах Каліфорнії дівчатка, що відчувають себе хлопчиками, зможуть користатися чоловічим туалетом або роздягальнею, або приєднатися до чоловічої спортивної команди, і навпаки. Згідно з задумом творців закону, таким чином трансгендерні діти не відчуватимуть себе ізольованими.

Раніше, 7 серпня, законопроект був прийнятий сенатом штату 21 голосом проти 9. При цьому критики ініціативи вказували, що нові правила обмежують в правах звичайних учнів, яким буде незручно бачити осіб протилежної статі в роздягальнях і туалетах. Крім того, вони стверджували, що законом зможуть скористатися зловмисники для здійснення різних злочинів на сексуальному ґрунті. Прихильники ініціативи у відповідь заявляли, що подібна практика застосовувалася вже в багатьох навчальних закладах, і жодних проблем у школярів не виникало.

Аналогічні правила щодо трансгендерних дітей діяли в більшості каліфорнійських шкіл і раніше, однак вони не були оформлені законодавчо. На даний момент схожа практика застосовується також у штатах Массачусетс і Коннектикут.

За матеріалами www.cnlnews.tv