У Кам'янці-Буській відзначили 350-ти літній ювілей храму св. Миколая
  • Чтв, 21/12/2017 - 15:05

З цієї нагоди Преосвященний Владика Михаїл (Колтун) 19 грудня 2017 р. Б. у згаданому храмі звершив Архиєрейську Божественну Літургію, в часі якої студентам Львівської Духовної Семінарії Святого Духа Андрієві Кічурі та Юрію Бойкові уділив чин піддияконських свячень.

На святкуванні перебували представники влади: Голова Львівської ОДА п. Олег Синютка, Голова Кам‘янка-Бузької РДА п. Володимир Кирилич, Голова Районної ради п. Тарас Келеберда та Голова міської ради п. Олег Омелян.

У своїй проповіді Владика Михаїл наголосив на молитві, виявлені доброти в нашому житті та закликав розвивати і примножувати свої дари-таланти. Адже це необхідно для того, щоб з любов’ю служити ближньому, та й наша праця тоді благословиться сторицею. «За шклянку поданої води сторицею воздасться вам, коли ви це зробили з любові… Навіть ворог опам’ятається, коли робити йому добро… Молімось, щоб ми були добрими і поступаймо в своєму житті за прикладом Святого Миколая, бо милосердя, співчуття, бажання добра, - це сила, яка робить чудо. Молімося, щоби нашими руками Господь творив чудеса, щоб і до хворого нас вистарчило, поспівчувати йому та розрадити, щоб і сумного потішити, спраглого напоїти, щоб нагого приодіти…».

У своєму слові Владика виразив вдячність за те, що «Ви, усі разом, громада, священик, вірні, влада - через цю величну пам‘ятку архітектури, шануєте працю, віру і любов, яка зростала у цьому храмі впродовж віків. Завдяки вашим старанням, ця церковці сьогодні тут сяє… Молімся, щоби ми були витривалими, щоб ніяка трудність нас не зламала, бо хто витриває до кінця, той буде спасенний».

Після Богослужіння о. декан Богдан Горбаль зачитав Грамоту Преосвященного Владики Михаїла (Колтуна) для о. Юрія Мовчана, в якій йому надано право ношення Хреста з прикрасами та Грамоту з нагоди 350-річного ювілею парафіяльного храму.

Настоятель храму, о. Юрій, висловив подяку всім тим, хто відкликувся на різні потреби при відновлені храму чи у вирішені інших парафіяльних питань. До слова також було запрошено представників родини бл. пам’яті о. Михайла Цегельського, видатного священика Кам’янки Струмилової.

Відтак на завершення здійснено процесійний обхід навколо храму під час якого Владика Михаїл окропив присутніх свяченою водою.