У Карітасі Львова відбулось урочисте вручення чеку від Фундації Ашан для молоді
  • Суб, 19/03/2016 - 08:35

У приміщенні Благодійного Фонду «Карітас - Львів УГКЦ» (вул. Левицького, 111) 16 березня представники магазину Ашан Сіті Львів Південний урочисто вручили чек в розмірі 11 560 євро на запуск нового проекту «Мобільна робота з молоддю» в рамках партнерства «Фундації Ашан для молоді».

Кошти підуть на закупку 10 комп’ютерів та облаштування навчальної кімнати, а також на придбання велосипедів. Діти Молодіжного соціального центру БФ «Карітас Львів» навчатимуться різним компетенціям - як користуватися комп’ютером, як лагодити велосипеди, а також розширюватимуть кругозір через велосипедні екскурсії.

Мета проекту – соціалізація дітей Молодіжного соціального центру БФ «Карітас – Львів УГКЦ», а також допомога у підготовці дітей до майбутньої професійної діяльності.

Щомісяця плануються зустрічі між дітьми Молодіжного соціального центру та співробітниками Ашан, які будуть ділитися з дітьми своїм досвідом та навичками. Декілька зустрічей вже відбулося на території благодійного фонду та магазину.

Слід зазначити, що і Благодійний фонд «Карітас - Львів УГКЦ» і «Фундації Ашан для молоді» у цьому році обоє святкують своє 20-річчя.

У рамках святкування 20-річчя, окрім цього гранту, Фундація Ашан для Молоді виділяє близько 2 мільйонів гривень на підтримку благодійних організацій, що опікуються дітьми та молоддю.

Auchan Retail Україна входить до міжнародного підприємства, гіпермаркети та супермаркети якого представлені у 16 різних країнах. Перший гіпермаркет Ашан було відкрито у Франції у 1961 році.

Сьогодні Auchan Retail Україна присутній в Києві, Кривому  Розі, Запоріжжі, Львові та Одесі. Фундація Ашан для молоді вже 20 років підтримує соціальні проекти. У всіх проектах беруть активну участь співробітники магазинів Ашан. Вже 8 організацій уклали партнерства з магазинами Ашан та близько 100 000 євро було виділено за останні 4 роки.

Благодійний Фонд «Карітас - Львів УГКЦ» у 1996 році заснувала Львівська Архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви та Міжнародний Благодійний фонд «Карітас України». Згідно зі статутом він допомагає потребуючим, незалежно від віросповідання, національності, політичних переконань та раси.