У Карітасі Львова здійснили бажання понад 200 дітей та молоді
  • Чтв, 21/12/2017 - 19:34

Святий Миколай завітав до дітей та молоді, якими щоденно опікується БФ «Карітас-Львів УГКЦ» у дошкільному закладі дитячого соціального центру, «Центрі дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами», проекті «Мобільна робота з молоддю». Окремо проходила акція «Стань помічником святого Миколая». Завдяки людям доброї волі щедрі подарунки отримали діти з інвалідністю, із малозабезпечених багатодітних сімей, сімей ветеранів АТО, внутрішньо переміщених осіб. Всього отримали довгоочікувані подарунки близько 200 дітей та молоді.

Акція «Стань помічником святого Миколая» відбувалась четвертий рік поспіль. Листи-малюнки, що надійшли у БФ «Карітас-Львів УГКЦ», були розміщені у соціальній мережі Фейсбук. Помічники Миколая обирали собі вподобаного листа і здійснювали дитячі мрії, хоч іноді це було не зовсім просто. До акції долучились Убер та Метро.

Молоді з особливими потребами «Центру дозвілля і соціальної реабілітації» Карітасу Львова вже одинадцятий рік поспіль смак свята допомагають відчути працівники ПАТ «Галичфарм» (корпорація «Артеріум). Цього року аматорський театр «Панацея» працівників фармацевтичної фабрики показав виставу "Пеппі Довгапанчоха". Дійство відбувалось у кафе «Балькон».

Вистава із запальними танцями, святий Миколай з чарівною палицею, яка розпізнає найпотаємніші куточки серця, очікувані подарунки залишили у серцях особливої молоді багато радості і втіхи. Натомість вони теж подарували своїм друзям вірші, побажання, пісні, поринувши в атмосферу казки і прийдешнього Різдва.

День святого Миколая для малюків Дитячого соціального центру Благодійного фонду Карітас-Львів УГКЦ був насичений та багатий на зустрічі, вистави та подарунки. Окрім св. Миколая до діток приїхали добрі друзі — Івона Романяк, голова Фундації «Братня Душа» (Польща), Лілія Плахтій з ГО «Центр розвитку української культури та самоорганізації», а також їх колега Анна Радзиховська з Вінниці. Дітей прийшли привітати студенти Молодіжного центру Святого Івана Боско, які поставили святкову виставу. Дітки сміялися з Антипка і раділи усім помічникам Святого Миколая.

Діти шкільного віку та підлітки Дітячо-юнацького соціального центру для того, щоб отримати подарунки від Миколая, доклали чимало зусиль, пройшовши захоплюючу квест-гру. 60 дитячих подарунків були віднайдені і попали до рук своїх адресатів.

Всім помічникам святого Миколая, а особливо таємним, велике спасибі за любов, милосердя і небайдужість!