У Католицькій Церкві відзначать День мігранта та біженця
  • Втр, 12/01/2016 - 15:50

17 січня у Католицькій Церкві відзначатимуть Всесвітній день мігранта та біженця.  З цієї нагоду Папа Франциск зустрінеться з мігрантами у Ватикані на молитві “Ангел Господній”.

У цей день о 12:00 Святіший Отець виголосить звернення до мігрантів, які зберуться на площі святого Петра у Ватикані, а відтак помолиться з ними молитву “Ангел Господній”. 

 

Після зустрічі із Святішим Отцем у соборі святого Петра відбудеться Літургія, яку очолить кардинал Антоніо Вельйо, Президент папської ради у справах мігрантів.

З нагоди цього дня Папа Франциск написав також окреме послання, у якому закликає бути милосердними і солідарними із нашими “братами і сестрами, котрі шукають кращого життя, втікаючи від злиднів, голоду, експлуатації та від несправедливого розподілу ресурсів планети”. Одночасно папа мігрантів з повагою ставитися до культури та традицій тих націй,  котрі відчиняють їм двері своїх країн.

Додамо, що українські є четвертими у списку за кількістю мігрантів, присутніх на території Італійської Республіки, офіційно зареєсторованих майже 234 тисячі, 80 відсотків з яких становлять жінки.

Прес-служба товариства “Свята Софія”