У Казахстані зберуться лідери світових і традиційних релігій
  • Чтв, 26/09/2013 - 13:22

V Конгрес лідерів світових і традиційних релігій відбудеться в Астані 17-18 вересня 2014р. Форум пропонується присвятити темі "Релігія і сталий розвиток", повідомив перший заступник міністра закордонних справ Казахстану, заступник керівника секретаріату Конгресу Рапіль Жашибаєв. Попередній форум відбувся в столиці Казахстану в травні 2012 р. У ньому були представлені більше 80 делегацій з 40 країн, в тому числі делегація Святого Престолу.

Конгрес лідерів світових і традиційних релігій проводиться в Астані з ініціативи Президента Нурсултана Назарбаєва. У числі учасників форуму − представники християнства, ісламу, юдаїзму, буддизму, даосизму, синтоїзму, індуїзму, а також великих міжнародних організацій. Перший форум відбувся в Астані у вересні 2003 р., його учасниками стали релігійні лідери та почесні гості з 13 країн Європи, Азії, Африки та Близького Сходу.

Треба нагадати, що в ці дні з візитом у Казахстані перебуває кардинал Жан-Луї Торан, голова Папської ради з міжрелігійного діалогу. Він взяв участь в урочистостях з нагоди десятої річниці проведення першого Конгресу лідерів світових і традиційних релігій. Ватиканський кардинал пробуде в Казахстані до 26 вересня. Під час перебування в країні він познайомиться з життям місцевої Церкви.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va