У Кенії сомалійські бойовики стратили християнина
  • Суб, 30/08/2014 - 13:50

Бойовики аш-Шабаб з 2005-го року активно виступають за «зачистку» регіону від християн та їхніх храмів. Одночасно з цим жертвами такфірістів стають і мусульмани-суфії, чиє віросповідання ідеологи аш-Шабаб вважають «неправильним» і таким, що «підлягає викоріненню».

Бойовики аш-Шабаб стратили водія-християнина, викраденого разом з пасажирами його автомобіля вранці минулої неділі в Кенії, тоді пасажирів-мусусльман відпустили, повідомляє «Православие.ру» з посиланням на інформаційний портал «Calam 1».

25 серпня співробітники кенійської поліції у своєму прес-релізі заявили про успішне звільнення торговців-мусульман, яких викрали за день до цього в туристичній провінції Ламу.

Проте правоохоронцям не вдалося врятувати водія автомобіля, що був, на відміну від своїх пасажирів-підприємців, християнином – його тіло виявили в гущавині лісу Боні за декілька годин пошукових робіт.
На думку силовиків, викрадення і вбивство скоїли члени сомалійського збройного радикального ісламістського угруповання аш-Шабаб («Рух юнаків-мусульман»).