У Києві презентували молитовник для військовослужбовців
  • Птн, 19/04/2013 - 15:46

17 квітня 2013 року о 10.00 у приміщенні Центрального Будинку офіцерів Збройних Сил України відбулася презентація молитовника для  військовослужбовців "Молись і служи!" Захід було організовано за підтримки Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

Нову редакцію молитовника видано з благословення єпископа Михаїла (Колтуна), керівника Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

На презентацію молитовника прибули представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Внутрішніх військ МВС України, Державної прикордонної служби України, Міністерства надзвичайних ситуацій, Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства. Серед присутніх - полковник Руслан Коханчук, старший офіцер відділу роботи з громадськими та релігійними організаціями Міністерства оборони України, полковник Григорій Філь, заступник начальника відділу військово-патріотичного виховання, культури та традицій головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України, полковник міліції Іван Сулятицький, доцент кафедри психології правоохоронної діяльності Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України, підполковник Олександр Іздебський,  старший офіцер управління виховної ГУВВ МВС України, Сергій Лисенко, Президент Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства та інші запрошені.

На початку заходу представники силових структур зачитали молитву, укладену спеціально для них.

"Молитва - неабияка сила, яка допомагає нам сумлінно, з почуттям патріотизму виконувати свої обов'язки. Пропонуємо вашій увазі молитовник, який допоможе вам щодня заручатись Божою підтримкою, Його силою і ласкою. Сподіваємося, молитовник послужить кожному з Вас в особистому житті і допоможе вам на християнських засадах розбудовувати нашу Державу", - цими словами звернувся до присутніх єпископ Михаїл (Колтун).

Отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, розповів про структуру молитовника: "До нового видання увійшла Божественна Літургія, катехизмова частина, суспільний дороговказ віруючого, традиційні молитви (щоденні, при трапезі, на різні потреби), а також спеціальні - для представників військових формувань. Серед них - молитва дружини та матері військового, молитва офіцера, молитва танкіста, рятівника, правоохоронця та ін. У новому виданні додано розділ, що розповідає про небесних заступників українського війська", - розповів о. Любомир.

З коротким словом мав нагоду виступити кожен запрошений. Серед них - полковник Руслан Коханчук, старший офіцер відділу роботи з громадськими та релігійними організаціями Міністерства оборони України. "Тут є трохи більше ніж просто молитви - це свого роду просвітницька книжка, - сказав полковник, звертаючи увагу на зміст молитовника військовослужбовця. - Інший аспект - це особистісний, суб'єктивний. Кожна молитва, поміщена у молитовнику, передає ті переживання військовослужбовця, які притаманні кожному з них, котрі щодня стикаються зі складними ситуаціями на службі".

Усі присутні високо оцінили новий молитовник з огляду практичності видання та його наповнення.

Наклад видання - 10000 примірників. Молитовник військовослужбовця розповсюджується безкоштовно. Частину молитовників Департамент відразу передав запрошеним для розповсюдження. Також капелани планують доставити молитовники до частин під час душпастирських відвідин.

Прес-служба Департаменту капеланства

ЗАВАНТАЖИТИ МОЛИТОВНИК