У Києві вандали сплюндрували меморіальну дошку Слави Стецько
  • Чтв, 14/01/2016 - 13:53

У ніч з 12 на 13 січня 2016 року біля церкви на Аскольдовій могилі у Києві двоє невідомих вчинили акт вандалізму і облили зеленою рідиною білу меморіальну дошку знаної та шанованої у світі видатної української громадської та політичної діячки, Голови ОУН(р), Президента Антибільшовицького Блоку Народів, народного депутата ВР України трьох скликань, засновниці Конгресу Українських Націоналістів Слави Стецько.

Камери відеонагляду, що встановлені біля церкви, зафіксували, як двоє вандалів-зловмисників обливають мармурову меморіальну дошку української патріотки і поспішно втікають у невідомому напрямку.

«Ми вже звернулися до поліції з вимогою розслідувати цей кричущий акт вандалізму, передали відеоматеріали. Напередодні свята Василія Великого цей зухвалий злочин виглядає особливо цинічно і є, беззаперечно, кримінальним злочином проти всієї  громади, за ініціативою якої на знак пошани до Слави Стецько була встановлена ця меморіальна дошка»,  – розповів настоятель церкви на Аскольдовій могилі Ігор Онишкевич.

«У цьому варварському злочині та наругою над світлою пам’яттю видатної націоналістки вбачається страх наших ворогів. Слава Стецько прожила таке гідне життя в служінні Україні, що вороги нашої держави бояться її навіть після того, як вона відійшла у вічність. Сподіваємося, що в найближчий час правоохоронці знайдуть зловмисників, адже це вже не перший випадок вандалізму. Раніше вандали вже замахнулися на цю дошку, коли пошкодили її барельєф і також облили фарбою хрест на могилі Героїв Крут. Тоді злочинців так і не знайшли. Цього разу сподіваємося на більш професійні дії правоохоронних органів», – зазначив Голова Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь та наголосив, що Конгрес  буде тримати хід розслідування інциденту під особливим контролем.

Фото:  Юлія Бішоп.

Прес-служба КУН