У Києві відбудеться VІІI Всеукраїнський з’їзд військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви
  • Пон, 22/12/2014 - 20:13

Прес-анонс

Контакти:

Мельник Олександр Іванович,

референт Департаменту

Тел. +380965688880

E-mail: kapelantvo.ugcc@gmail.com

23-25 грудня у Києві відбудеться VІІI Всеукраїнський з’їзд військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви.

Щорічний з’їзд очолює військовий єпископ УГКЦ Михаїл (Колтун), Керівник Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. У з’їзді візьме участь 50 військових капеланів, що побували з душпастирською працею в зоні АТО. На з’їзді буде присутній Блаженніший Любомир Гузар, який зі своїм пастирським словом звернеться до учасників. 2006 року Блаженніший Любомир уже брав участь у роботі першого з’їзду військових капеланів, що відбувся в Обухові.

Захід розпочнеться 23 грудня о 8.00 Архиєрейською Божественною Літургією в Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві. Відкриття VIII Всеукраїнського з’їзду головних військових капеланів УГКЦ відбудеться у Центральному Будинку офіцерів Збройних Сил України об 11:30 за адресою вул. Михайла Грушевського, 30/1.

До виступу на з’їзд запрошено представників Міністерства оборони України, Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України, Головного управління внутрішніх військ МВС України, представників Державної Прикордонної служби України та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Після виступів державних представників та звіту керівництва Департаменту розпочнеться тренінг для військових капеланів. Першим заняттям стане практичний семінар Наомі Пейджет - капелана, кризового менеджера при ФБР. Під час триденного тренінгу будуть розглянуті такі теми:

Канонічні питання у часі бойових дій

Моральна відповідальність військовослужбовця в часі бойових дій

Виклики психічному здоров’ю військовослужбовця в часі бойових дій

Забезпечення належного психологічного стану капелана у часі бойових дій

Духовна та емоційна підтримка в кризовий та посткризовий період, місія капелана у зоні конфлікту.

Реєстрація ЗМІ та учасників з’їзду – з 11:10, Центральний Будинок офіцерів Збройних Сил України за адресою вул. Михайла Грушевського, 30/1.

ЗАВАНТАЖИТИ ПРОГРАМУ З'ЇЗДУ