У Києві відбудуться міжнародні конференції з релігійної свободи
  • Втр, 13/09/2016 - 09:24

У Києві відбудеться Міжнародний експертний форум та Міжнародна наукова конференція з проблематики релігійної свободи.

Громадянський фонд «Відкрита позиція» (Киргизстан) запрошує всі зацікавлені сторони на Міжнародний експертний форум обговорити підходи до регулювання свободи релігії та переконань, які формуються в Центральній Азії під впливом глобальних процесів, організацій безпеки (ОДКБ, ШОС) і місцевих факторів.

На думку організаторів, дані тенденції представляють інтерес для моделювання процесів на конфліктних територіях України, де сьогодні має вплив Російська Федерація. З іншого боку, Україна може показати ліберальний підхід до реєстрації та регулювання діяльності релігійних громад, що складає позитивний досвід міжконфесійної взаємодії.

У роботі Форуму візьмуть участь експерти, правозахисники, представники громад та академічної спільноти з України, Киргизстану, Казахстану, Таджикистану, Грузії та Росії. До участі у заході також долучаться представники міжнародних організацій – Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Спеціальний доповідач з питань свободи релігії та переконань Ради з прав людини ООН, Норвезький Гельсінський Комітет.

Міжнародний експертний форум «Свобода релігії і переконань в умовах сучасних викликів» відбудеться 14-15 вересня у приміщенні КНУ ім. Т.Г.Шевченка (Київ, вул. Володимирська, 60, кім. 330). Стосовно участі та з будь-яких інших питань можна звертатися до організаторів: a.zakrevskyi@gmail.com , +380986469962 (Андрій Закревський).

* * *

Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С.Сковороди НАН України запрошує взяти участь у Міжнародній науковій конференції «Релігійна свобода на перехресті епох, країн і культур», яка відбудеться 16-17 вересня в приміщенні Інституту (Київ, вул. Трьохсвятительська 4, поверх 4).

Окрім пленарного засідання конференція передбачає дискусії під час тематичних сесій:

Свобода совісті в її сутності і різноманітності вираження;
Релігійні процеси в різноманітті форм їх вияву;
Конфесійне життя у різноманітті його течій;
Політико-правове регулювання релігійної мережі України.

Реєстрація учасників конференції відбуватиметься 16 вересня (п’ятниця) з 14:00 та 17 вересня (субота) з 9:00.