У Києві відбулася презентація унікальної Біблії для дітей, яка написана шрифтом Брайля
  • Втр, 22/05/2018 - 18:09

22 травня 2018 року у Києві, в інформаційному агентстві УНІАН відбулася презентація унікальної Біблії для дітей, яка написана шрифтом Брайля. Захід очолив Преосвященний Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Нагадаємо, що дане видання Біблії для дітей «Заплющ очі. Дивись серцем»., в тому числі – для дітей з порушенням зору, приурочене вшануванню року Біблії в Україні та дедуковано особі Світлої пам’яті Патріарха Любомира (Гузара), який на схилку літ також боровся із недугою пов’язаною із втратою зору. До річниці Його відходу до вічності надрукована ця Біблія.

Під час презентації Єпископ зауважив, що ця Біблія є для всіх дітей, в тому числі і незрячих: «Хочемо цим показати, що це процес об’єднавчий, щоб об’єднати усіх дітей. Намагаємося донести, що народ і Церква дбає про спільноту людську без виключень та поділів», – наголосив Владика.

Довідка: Над виданням Біблії працювали більше року. Розпочали працю над Священною Книгою з Благословення Преосвященного Владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника Київської архиєпархії. Реалізувати ідею вдалось завдяки допомозі благодійної організації «DIE STERNSINGER KINDERMISSIONSWERK». Цим самим в УГКЦ намагаються, щоб Слово Боже було доступне для кожної людини: «Важливо, щоб діти єдналися у читанні Святого Письма в незалежності від жодних фізичних обставин свого життя. Ця Біблія нестиме Євангелізаційний, місійний, та об’єднавчий процес, адже усі ми є однаковими улюбленими сотворіннями Божими. Тому кожна людина гідна пізнавати Бога у Святому Письмі та у своєму житті», – говорять організатори.

Біблія написана в такий спосіб, що спершу дитина буде потребувати ознайомлення із самим текстом – звичайним та шрифтом Брайля, а тоді вже зможе відчитати й самі малюнки, які також нанесені на матеріал цим самим шрифтом.

Прес-служба Київської архиєпархії