У Києві відбулася зустріч із головним капеланом Збройних сил Канади
  • Втр, 25/07/2017 - 14:22

У п’ятницю, 21 липня 2017 року, у Києві відбулася зустріч із головним капеланом Збройних сил Канади, бригадним генералом Ґі Чапделайном.  

У зустрічі взяли участь представники конфесій-членів Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України та офіцери силових структур України, відповідальні за співпрацю з військовими капеланами.

Метою візиту головного капелана Канади було обговорити продовження українсько-канадської співпраці в організації і проведенні навчань для військових капеланів. За підтримки капеланів Канади в січні цього року було проведено міжконфесійний  вишкіл українських військових капеланів. Навчання відбувалося в Національній академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного у Львові.

Отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, повідомив про  зміни, які відбулися в українському капеланстві за останні півроку і, зокрема, розповів про тренінги і вишколи військових капеланів, які були нещодавно організовані для капеланів Церквами та Національною гвардією України.

Представники Національної гвардії та Збройних сил України поінформували про перебіг першого етапу запровадження посад військових капеланів у цих силових структурах та звернули увагу присутніх на особливостях та викликах цього етапу.

На завершення зустрічі головний капелан Збройних сил Канади запевнив, що канадська сторона готова і надалі надавати підтримку капеланській службі українських військових формувань.