У Києві відкриють експозицію про діяльність капеланів в зоні АТО
  • Птн, 20/05/2016 - 17:23

Незабаром у Національному музеї історії України у Другій світовій війні з’явиться окрема експозиція, що розповідає про діяльність військових капеланів в зоні АТО.

Перші експонати для майбутньої експозиції передав працівникам музею військовий капелан отець Тарас Коцюба.

- Як правило, духовенство не практикує передачі речей до музейних установ, – розповів отець Тарас. – Та коли мої духовні керівники взнали, який музей звернувся з пропозицією увіковічнити історію військового капеланства, то відповідь була однозначна – передати.

Загалом до музею було передано ікону та набір священнослужителя, з якими отець Тарас проводив обряди в зоні бойових дій. А також Державний Прапор України. так сталось, що під час одного з відряджень отця до військового підрозділу, там не було каплиці. Нашвидкуруч бійці, з зарядних ящиків організували вівтар, який священик і накрив цим прапором. З того часу, всі обряди в зоні АТО відбувались саме з цим символом державності України. також в музеї буде зберігатись і військовий однострій священнослужителя.

- Наш музей надзвичайно вдячний за такий дар,- розповіла старший науковий співробітник Тетяна Стріхарська. – Ми живемо в ногу з часом і розповідаємо нашим, хто до нас приходить, про хоч і нелегку, але героїчну долю нашої держави. І перша велика експозиція, яка зустрічає всіх відвідувачів, розповідає про героїчну боротьбу наших воїнів в зоні АТО.