У Києві завершилася дводенна конференцiя "Потреба молоді – виклик для Церкви"
  • Птн, 22/02/2013 - 14:21

20 лютого 2013 року в Києві завершилася дводенна конференція "Потреба молоді – виклик для Церкви", органiзована Комiсiєю УГКЦ у справах родини та присвячена комплексній підготовці молоді до таїнства Подружжя. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах родини.

Другого дня робота розпочалася з доповiдi п. Анни Зварич, директора колегіуму "Знамення", що в Зарваницi. Доповiдач вказала учасникам на важливість ролі Церкви у вихованнi дiтей та формуваннi християнських цiнностей педагогів, участі в розробцi та затвердженнi на рiвнi Мiнiстерства освіти України рiзного роду християнсько-просвiтницьких програм. Пiсля цього п. Геня Самборська, голова Всеукраїнського фонду “За гідність людини”,  представила учасникам програму методу розпiзнавання плiдностi, який базується на вченнi Церкви.

Вислухавши всi виступи та проаналізувавши спільний душпастирський досвід у сфері передшлюбної підготовки, учасники зустрiчi шукали шляхiв служiння молодiй особi в цiлiсній підготовці до подружжя.

Беручи до уваги те, що 2013 рік у Католицькій Церкві проголошений Роком віри, Синод Єпископів визначив, що першим місцем, де людина дозріває та формується у вірі, є родина. Оскільки в Україні, як і у всьому світі, простежується глобальна криза сім'і, Церква шукає засобів, які допоможуть молодим людям створювати справжні християнські родини, а сім’ям, які вже існують, – ставати міцними домашніми Церквами.

Учасники зустрічі ухвалили резолюцiю прiоритетів роботи на найближчий час, зокрема: поширення руху "Справжня любов чекає" серед підлітків і неодруженої молоді українських греко-католицьких парафiй; вплив духовенства, вірних і церковних родинних рухів на вiддалену підготовку до подружжя дітей через допомогу батькам і вчителям у християнському вихованні; реалізація програми "Щиро про важливе", адаптованої до умов регіонів, і проведення в школах та вишах І-ІІ рівня акредитації просвітницької роботи "За життя"; відродження інституту заручин.

Робоча група, створена під час цієї конференції, протягом 2013 року продовжить роботу в напрямку втілення резолюції конференції в життя.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ