У Києві з'явиться вулиця Івана Павла II
  • Втр, 05/04/2016 - 20:53

Московський міст буде мостом імені Георгія Фукса, вулиця Патріса Лумумби – вулицею Івана Павла II, проспект Возз'єднання - проспектом Соборності, Московська площа - Деміївською.

Постійна комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики погодила проект рішення "Про перейменування вулиці, проспекту, площі і мосту в місті Києві". Як повідомляє прес-служба Київради, відповідним проектом рішення пропонується перейменувати: Московський міст - на міст імені Георгія Фукса; Вулицю Патріса Лумумби – на вулицю Івана Павла II, Проспект Возз'єднання - на проспект Соборності; Площу Московську - на площу Деміївську.

"Дане рішення сприятиме демократизації українського суспільства та його просування на шляху до європейських цінностей, а також вшанування пам'яті видатних діячів та відображення у топоніміці столиці основних подій боротьби українського народу за незалежність", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що єдиний візит глави Католицької церкви в незалежну Україну відбувся у 2001 році, коли приїжджав папа римський Іван Павло II.