У Китаї поліція заарештувала 30 осіб на служінні в церкві
  • Суб, 13/05/2017 - 10:58

У китайській провінції Гуандун поліція під час вечірнього служіння в церкві заарештувала 30 християн, включаючи пастора і сім'ю американців з двома дітьми, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на сайт правозахисної організації China Aid.

Увечері в середу, 3 травня, через півгодини після початку служіння в церкві Zhongfu Wanmin Church, до приміщення увійшли близько 20 співробітників поліції, зажадали припинити збори і почали перевірку документів. Члени церкви намагалися фотографувати те, що відбувається. В результаті поліцейські конфіскували у присутніх всі мобільні телефони, посвідчення особи і банківські картки, а також заарештували 30 осіб, серед яких була 80-річна жінка і кілька дітей.

Пастор Лі Пен був побитий співробітниками поліції в церкві, а потім теж заарештований. Після допиту, який тривав всю ніч, більшість затриманих відпустили.

Сім'я американців, яка була присутня на зборах, ось уже кілька років проживає в Гонконзі. У Гуандун вони приїхали в гості і проживали в готелі. Проте поліція звинуватила пастора в "розміщенні іноземців" і "незаконних зборах".

Церква Zhongfu Wanmin, створена в 2002 році, довгий час зазнає переслідувань з боку місцевої влади. Поліція часто влаштовує рейди під час служіння. Під час одного такого рейду поліцейські зламали скриньку для пожертв церкви і конфіскували 2888 юанів (439 доларів США).