У Китаї зруйнували другий за місяць католицький храм
  • Чтв, 11/01/2018 - 16:43

Влада Китаю наказали зруйнувати католицьку церкву в місті Ліньфень (провінція Шаньсі). Будівельники заклали всередині будівлі вибухівку, після чого привели її в дію.

Уцілілі частини будівлі знищили за допомогою екскаваторів і відбійних молотків, повідомляє The Guardian.

Видання уточнює, що інцидент стався в минулу неділю, 7 січня. Зруйнована церква була побудована в 2008 році. Священик Ян Ронглі провів сім років в китайській в'язниці за звинуваченням в "зборі натовпу з метою порушення порядку дорожнього руху".

Він вийшов в жовтні 2016 року і перебував під наглядом поліції. Однак ніяких причин для знищення самої церкви у чиновників не було, розповів журналістам колега священика. Він також попросив ЗМІ не називати його ім'я, щоб уникнути переслідування владою КНР.

Раніше, в кінці грудня минулого року, в сусідній провінції Шеньсі був знесений ще один католицький храм. Будівля була побудована в 1999 році. Причини знесення місцева влада ніяк не пояснила.

Журналісти відзначають, що влада Китаю почала масову боротьбу з християнськими церквами в 2013 році. Через два роки ця кампанія посилилася. Особливу старанність проявили чиновники в провінції Чжецзян. Там з церков масово знімали хрести. Всього за два роки  понад 1200 молитовних будинків втратили цей релігійний символ.

Паралельно проводилося переслідування іновірців. За даними Держдепартаменту США, їх нерідко піддавали затриманню, тортурам і тюремному ув'язненню.