У Китаї зруйнували ще один християнський храм
  • Чтв, 24/10/2019 - 10:09

У Китаї, в провінції Аньхой, розташованій у східній частині країни, влада зруйнувала церкву, що належить до офіційної Протестантської Церкви, яка могла вмістити 3 тисячі осіб. Одночасно заарештували двох пасторів за звинуваченням у зборі людей для порушення громадського порядку.

«Це ще один приклад посилення релігійних переслідувань у Китаї місцевим комуністичним режимом», – сказав Боб Фу, засновник і голова правозахисної організації «China Aid». Він додав, що «ця повна неповага до свободи віросповідання, яку забезпечує сама конституція Комуністичної партії, добре показує всьому світові, як президент Сі Цзіньпін налаштований боротися проти пацифістично налаштованих християн».

Нові вказівки, прийняті у 2018 році щодо наявності різних релігій на території Китаю, призводять не лише до зруйнування храмів, хрестів та фігур святих, але і до обмеження священиків та єпископів, а також до заборони брати участь у Літургіях та спільнотних зустрічах неповнолітнім особам.

Так звана сінізація релігії, оголошена китайським лідером, полягає в усуненні будь-яких зовнішніх контактів, щоб вона інтегрувалася в соціалістичне суспільство і служила національному розвитку. На практиці це означає теологічну, літургічну і правову формацію, яка буде підпорядкована комуністичній ідеології.

Тому під час святкувань 70-ї річниці КНР (які відбулися 1 жовтня цього року) влада наказала перед кожною Літургією в усіх церквах співати державний гімн та підносити червоний прапор біля вівтаря.