У Київській архиєпархії провели формаційні курси для духовенства
  • Чтв, 15/09/2016 - 09:55

В днях 12-14 вересня 2016 р., священики та диякони Київської архиєпархії в Зарічанах, що на Житомирщині пройшли формаційні курси, які призначені для більшого поглиблення науки Церкви щодо сучасних викликів суспільства.

Навчання було поділене на три етапи, кожен, з яких ознайомлював учасників з сучасними проблемами суспільства.

Відтак під час курсів священики дізнавались про виклики Церкви щодо організації будівельних робіт навколо нового чи майбутнього храму. Цю тематику представив кандидат технічних наук п. Василь Тимкович, який провів ряд лекцій на тему «Основні засади та особливості будівництва сакральних об’єктів в Україні». Іншу тему “Глобальні виклики християнству” представив священикам д-р. філософічних наук о. Олег Шепетяк.

Окрім цього духовенству було представлено тематику проблемних родин, пасторальну програму протидії гріхові корупції, та особливості законів про релігійні громади, як неприбуткові організації. Лекторами цих тем були о. Богдан Тимчишин, о. Роман Тереховський, о. Василь Чудійович, та п. Петро Дарморіс.

Найважливішим пунктом формаційних курсів була щоденна Божественна Літургія, яку священики звершували в намірах, про які обіцяли молитись своїм парафіянам.

Нагадаємо, що разом з духовенством також молився Єпископ-помічник Київської архиєпархії, який закликав священиків “задумуватись у глибині власного серця про те, чи наше священство є таким, яким хтось захоплюється і попри все на світі, переступає якусь межу задля слухання Слова Божого».