У Київській архиєпархії розпочали акцію молитовної солідарності з католиками цілого світу
  • Срд, 31/05/2017 - 11:53

В часі від Вознесіння до Зіслання Святого Духа на всіх парафіях Київської архиєпархії УГКЦ моляться за доброчинців та фундаторів із цілого світу.

Під час декади місійності у Київській архиєпархії в особливий спосіб моляться за всіх іноземних доброчинців. За словами о. Івана Сохана, економа Київської архиєпархії, така молитва спрямована до Бога за тих, хто долучився до підтримки вірних та духовенства нашої Церкви: «В такий спосіб хочемо виразити подяку тим, хто підтримує розвиток і розбудову місцевих парафій, громад, капеланських служінь, та архиєпархії в цілому. Завдяки значній фінансовій підтримці благодійних проектів душпастирського та соціального характеру у наших парафіях є жива спільнота вірних, яка відкрита на інших людей, які ще не пізнали Бога», – зазначив священик. На його переконання важливо усвідомлювати, що за кожною, навіть найменшою отриманою допомогою, стоять конкретні люди – католики у цілому світі. Це їх праця і намір, які виходять з глибини християнської віри, братньої любові та солідарності з нами», – наголосив о. Іван.

Зазначимо, що ініційована Київською архиєпархією молитовна солідарність покликана засвідчити усім партнерам і жертводавцям вдячність, визнання і взаємну турботу про їх потреби.

Така ініціатива знайшла дуже позитивний відгук з боку наших партнерів, які в свою чергу поділилися з нами своїми потребами та актуальними намірами. Хтось потребує молитви за підтримку переслідуваних християн на близькому Сході, інший – за покликання до богопосвяченого життя, за новий церковний провід, за успішність структурних реорганізацій в середині конкретних єпархій та ін. Усі ці прохання-намірення разом із загальним описом наших доброчинців отримали усі священики Київської архиєпархії для детальнішого ознайомлення з ними своїх вірних і парафіян. Таким чином парафія має нагоду усвідомити глобальний характер Церкви і свого місійного служіння молитвою, що особливо актуально в часі декади місійності.