У Київській архиєпархії триває акція молитовної солідарності з жертводавцями та християнами цілого світі
  • Птн, 25/05/2018 - 11:11

Уже другий рік поспіль, у період між Вознесінням Господнім і Зісланням Святого Духа, вірні Київської архиєпархії інтенсивно моляться за своїх жертводавців та партнерів з цілого світу.

Як розповідає о. Іван Сохан, Економ Київської архиєпархії, усі ми добре розуміємо, що без жертвенної підтримки наших іноземних партнерів, нам би не вдалося реалізувати багато наших проектів: «Саме вони, в міру спроможності підтримують матеріально наше духовенство. Жертвують значну частину інтенцій, фінансують будівництво храмів, парафіяльних центрів, помешкань для священиків, придбання автомобілів, проведення літніх таборів для дітей і молоді, формаційних курсів і реколекцій для священиків та їх дружин, численні пасторальні та соціальні ініціативи, розвиток Київської архиєпархії вцілому на місійних теренах. Для нас важливо усвідомлювати, що за кожною, навіть найменшою допомогою, стоять конкретні люди, праця і намір, які виходять з глибини християнської віри, братньої любові та солідарності з нами», – зазначає о. Іван.

Ініційована Київською архиєпархією молитовна-солідарність покликана засвідчити партнерам і жертводавцям нашу вдячність, визнання і взаємну турботу про їх потреби. Тому ми особливо закликаємо кожного без винятку священика та вірного Київської архиєпархії, у доступний йому спосіб долучитися до цієї молитовної ініціативи особисто і разом із своїми вірними. Для цього пропонується кілька можливостей: В часі декади місійності, а особливо в Неділю після Вознесіння, ознайомитися особисто, та поінформувати вірних про партнерів і жертводавців Київської архиєпархії та помолитися в їх наміренні. Закликаємо молитися за всіх наших жертводавців, а особливо ж ті парафії, які отримали чи зараз очікують на конкретну проектну допомогу, молитися за своїх конкретних жертводавців.

Просимо рівно ж організувати флеш-моб, спільну з парафіянами креативну фотографію чи інше, на тему «Вервиця солідарності». Цього року, під час візиту Владики Йосифа Міляна до архиєпархії Падерборн (Німеччина) владика-помічник Матіас Кеніг подарував нам кілька десятків вервиць, які власноруч зробила одна самотня старша пані: «Ці вервиці стали практично сенсом її життя, тому, якщо бажаєте, візьміть їх з собою до України, щоби молитися також за нас» – сказав Владика Кеніг. Тому цьогорічну акцію ми вирішили назвати саме так – «Вервиця солідарності».

«Про цю нашу акцію молитовної солідарності ми проінформували наших партнерів та жертводавців, на що вони дуже прихильно відгукнулися, а дехто навіть надіслав нам свої конкретні молитовні наміри та загальну інформацію про себе. В основному нас просять молитися за покликання до духовно стану, за оживлення віри, за молодь, за переслідуваних християн на близькому Сході, за успішні реорганізаційні процеси в їх єпархіях, за нових єпископів в тих єпархіях, де єпархіальний осідок є все ще вакантним», – повідомляють в економічному відділі Київської архиєпархії.

Прес-служба Київської архиєпархії