У київському храмі св. Василія Великого (УГКЦ) Юрій Луценко став хрещеним батьком 1,5 річної дівчинки
  • Срд, 10/04/2013 - 02:55

Хрестини відбулись у храмі Святого Василія Великого. Хрещеною мамою стала дружина народного депутата, екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка Марина, чоловік якої також був присутній на хрестинах.

Таїнство Хрищення і Миропомазання уділив о. ігумен Василь Тучапець, ЧСВВ. У своєму слові отець привітав усіх присутніх, особливо батьків і хресних, з важливою подією в житті їхньої дитини, наголосивши на значенні Святого Таїнства: - Ісус Христос, коли возносився на Небо, сказав своїм учням: “Ідіть і зробіть учнями усі народи, хрестячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Хто увірує і охреститься – буде спасенний”. Сьогодні цю благодать отримала наша маленька Єва. Дуже важливим обов’язком батьків, а також і хресних батьків є молитись за неї, навчити її молитися самій та прикласти всі зусилля для того, щоб вона росла гарною християнкою і дитиною Божою, – промовив до присутніх о. Василій. Як пише видання LB.ua, Петро Порошенко подарував хрещениці старовинну ікону. Окрім цього, до храму прийшла дружина Луценка Ірина та троє старших дітей Стеця і його дружина. “Я знав, що це одна з важливих справ, які на мене чекають на волі”, – прокоментував цю подію Юрій Луценко.

Наприкінці лютого сам екс-міністр, говорячи про те, що він зробить першим, коли вийде з тюрми, поміж іншого, пригадав саме цю подію. “Перш за все, “набудуся” зі своїми рідними… Похрещу доньку Юри Стеця – 1,5 роки чекає, вперся: ти і все”, – розповідав опозиціонер. Як відомо, 5 квітня омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням про помилування Юрія Луценка. 7 квітня Віктор Янукович підписав указ про помилування екс-міністра та в цей же день Луценко покинув колонію. Раніше суд засудив Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі за посадові злочини. Термін його ув’язнення повинен був закінчитися у грудні 2014 року

Джерело: http://osbm-kyiv.com.ua