У Княжичах молодь Києва провела відпочинковий захід приурочений Патріарху Любомиру Гузару
  • Втр, 13/06/2017 - 18:14

10 червня 2017 року у Княжичах, що на Київщині молодь Київської архиєпархії провела відпочинковий захід приурочений Патріарху Любомиру Гузару.

Організаторами заходу виступило Товариство українських студентів-католиків «Обнова-Київ». За словами учасників щорічний захід організували для спільного відпочинку, а також, щоб відкрити значущість постаті Блаженнішого Любомира Гузара в житті молодої людини.

Розпочали відпочинок молитвою у приватній каплиці Блаженнішого Любомир, де впродовж багатьох років Патріарх спілкувався  з Богом. Молебень очолив о. Андрій Боднарук, який звертаючись до молоді звернув увагу на вмінню добре володіти вільним часом: «Від того як ви будете поводитися на канікулах (без обов’язку вчитися та працювати, але свідомо приймаючи рішення щось робити, вивчати, пізнавати), залежить те, як будете поводитися і по життю», – зазначив душпастир.

Як розповідає сама молодь під час молитви в каплиці, де раніше молився Блаженніший Любомир панувала особлива атмосфера: «Це була чудова нагода ще і ще раз дякували Богу за отримані ласки під час навчального року».

Після подячного Молебню також помолилась Панахиду за упокій душі Архиєрея Любомира: «Ми особливо сьогодні молились за те, щоб Господь чим скоріш прославив нашого Патріарха ласкою святості. Santo Subito!», – наголосив священик.

Опісля з молоддю зустрілися Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Владика Богдан Дзюрах, а також особистий секретар Блаженнішого Любомира о. Микола Семенишин, та с. Вероніка. Вони розповіли молодим людям про особливі моменти з життя Блаженнішого Патріарха, а також показали Його особисті речі.

Після цього захід продовжили на галявині лісу, поруч з Київською Трьохсвятительською духовною семінарією. Там молодь провела пізнавальний квест приурочений Блаженнішому Любомиру, а також безліч цікавих ігор. Під час пікніку було організовано смачний стіл за підтримки БФ «Карітас-Київ».