У Коломиї освятили пам’ятник підполковникові Тарасові Сенюку
  • Втр, 09/06/2015 - 01:42

Минув рік з часу трагічної смерті у зоні бойових дій підполковника Тараса Сенюка. 7 червня для покійного 34-річного українського воїна владика Василій (Івасюк), єпископ Коломийсько-Чернівецький УГКЦ, здійснив освячення величавого пам’ятника та відслужив панахиду. Коштами на монумент приклалися і вдячні воїни 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади десантних військ Збройних Сил України.

Освячення пам’ятника, що розміщений у міському цвинтарі на Алеї Слави,  здійснювали у присутності родини покійного, друзів, військових побратимів та священиків.

“Дорогі присутні, сьогодні ми маємо добру нагоду пригадати, як рівно рік назад, проводжали в останній шлях нашого героя. Я гадаю, що не випадково ми посвячуємо пам’ятник в неділю “Всіх святих”. Святе Письмо вчить, що ніхто більшої любові не має, як той, хто своє життя готовий віддати за свого ближнього. Тарас пожертвував своїм життям, щоб ми з вами зараз бачили мирне небо над своїми головами. Він показав всім нам, якою повинна бути щира любов до Батьківщини та одне до одного. Вшановуючи сьогодні пам’ять  всіх святих, ми не знаємо хто перед Господом є святим, окрім тих чиї імена відомі. Тому можемо надіятися, що Тарас Сенюк – Герой України, є також святим перед Богом. А нашим обов’язком є звершувати молитви за упокій душі раба Божого Тараса, та просити щоб нарешті настав мир в нашій рідній Україні”, - промовив єпарх.

До слова-пам’яті було запрошено батька Михайла, а також побратимів, які згадували живого Тараса, його людяність та професійні якості.